Ett slitet golv behöver inte nödvändigtvis bytas ut.

Vi kan i många fall återställa det till ett mycket bra skick på ett kostnadseffektivt sätt.
Vem som helst kan dammsuga/moppa/torka golv. Vi gör det dagligen inom våra vanliga städtjänster. Men utöver detta kan vi rekonditionera golv, i många fall till ursprunglig finish. Det innebär i allmänhet slipning eller djuprengöring av golvet varpå en ny skyddande yta läggs på. Metoden varierar beroende på typ av golv som ska göras i ordning.

Vi arbetar med alla typer av golv. Från heltäckningsmattor till olika typer av plast- / linoleumgolv, trägolv, marmor och andra stengolv och betonggolv. Varje typ kräver sin egen behandling. T.ex kan man använda både torra och blöta metoder för att rengöra heltäckningsmattor. Olika träslag kräver olika typer av ytbehandling efter slipning. Det handlar inte minst om att använda rätt olja vid inoljning av golvet. Olika typer av sten behöver slipas och behandlas på rätt sätt, anpassat till stenarten, för att uppnå en god finish. På linoleum- och plastgolv kan det vara viktigt att nollställa ytan genom att avlägsna gammal polish före behandling.

Ibland behövs inte slipning eller nollställning utan en grundlig specialrengöring kan räcka före ytbehandling. Men tyvärr får vi medge att ett golv också kan vara så nerslitet eller trasigt att det helt enkelt måste bytas.

Rätt ytbehandling och regelbunden rekonditionering kan inte bara ge golvet en kontinuerlig lyster och underlätta den löpande städningen utan ökar också dess livslängd betydligt. Vi tillhandahåller planerad, återkommande golvrekonditionering baserad på typ av golv och hur hårt det slits normalt.

Kontakta oss för en kostnadsfri, förutsättningslös besiktning av era golv.